Οραμα-Αντικειμενο-Σκοπος

Όραμα

Το όραμα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Περιβαλλοντική Επικοινωνία και Προαγωγή Υγείας” του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι εμπνευσμένο από την ανάγκη να διαμορφωθεί μια κοινωνία όπου η υγεία και το περιβάλλον αντιμετωπίζονται ως ένα αδιαίρετο συστημα που διέπει όλες τις εκφάνσεις της ατομικής και κοινωνικής ζωής μας. Ο προσανατολισμός του προγράμματος περιγράφεται στους παρακάτω άξονες :

  1. Προαγωγή Υγείας: Ενθαρρύνοντας υγιείς τρόπους ζωής και πρακτικές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της υγείας και την πρόληψη ασθενειών.

  2. Περιβαλλοντική Επικοινωνία: Συγκεντρώνοντας επιστημονικές και επικοινωνιακές δεξιότητες για να ενημερώσουν και ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα και προβλήματα.

  3. Αειφορία: Προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης μέσω της περιβαλλοντικής προστασίας, της διατήρησης των φυσικών πόρων και της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις περιβαλλοντικές συνέπειες των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

  4. Διαπολιτισμική Κατανόηση: Ανάπτυξη δεξιοτήτων και κατανόησης των διαφόρων πολιτισμών και των διαφορετικών προσεγγίσεων προς την υγεία και το περιβάλλον.

  5. Έρευνα και Καινοτομία: Προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία, το περιβάλλον και την επικοινωνία.

Οι φοιτητές που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα μπορούν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ανταποκριθούν σε σύγχρονες προκλήσεις που σχετίζονται με την υγεία και το περιβάλλον, προωθώντας ταυτόχρονα την βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας.

 

Αντικείμενο-Σκοπός

Σκοπός του ΠΜΣ είναι η παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο επιστημονικό πεδίο της Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Προαγωγής Υγείας παρέχοντας τους συγκεκριμένες πληροφορίες και ικανότητες κριτικής αξιολόγησης ως προς τα περιβαλλοντικά ζητήματα που αδιαμφησβήτητα προκαλούν ποικίλες επιπτώσεις στην δημόσια υγεία. Αυτές οι δεξιότητες θα τους καταστήσουν ικανούς να συμμετάσχουν και να ηγηθούν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, καθορίζοντας έτσι την ποιότητα της υγείας και του περιβάλλοντος  στις επόμενες δεκαετίες.